Showroom


Volksbank RheinAhrEifel

Personal advice and digital service in a feel-good atmosphere
Only an event level was intended to be created in the venerable Art Nouveau villa - instead, a modern administrative headquarter emerged that sets standards in terms of urban planning, design and energy.

Back


Modern administrative headquarters of the Volksbank RheinAhrEifel in Mayen as a composition of old and new

With the relocation of the main entrance and the reduction of the mighty roof structures, a completely new appearance from the outside and interior inside is possible. This as a result presents a harmonious overall design that connects new and old via the listed facade.

Representative and inviting

Today, the administrative headquarters of the Volksbank RheinAhrEifel in Mayen shows a representative entrance area with inviting architecture, complete accessibility, personal advice and the latest technology. The focus of the redesign of the branch was the question of how a Volksbank is positioning itself correctly for the future and, at the same time, communicating its proximity to the customer in terms of design in accordance with its guiding principle “Wir sind Heimat” (‘we are “home”’).

The result is a concept for the customer hall with a high level of media technology and automation. Clearly restrained relative to the friendly service and information point staff. The built-in monitor NOVIS LOFTfold fits perfectly here. It is hardly higher than the table’s surface and can be folded flush and invisibly with a simple hand movement when it is not needed. Whether information and forms are digital or physical, the setting is adapted to the needs of the situation in no time.

The media lounge in the background is intended to enable informal collaboration between consultants and customers in an unobtrusive atmosphere in order to introduce them to digital media.

The counseling needs of families with small children were also considered. There is a family consultation room with a play corner for the little ones. In this way, the parents have an eye on their offspring, while being able to concentrate on talking to the advisor. The advisor can present information on the large flat screen, which is standard in all consultation rooms.

Color and materiality for identification

The color "orange" in combination with modern white and blue carpet as a design feature and the identification with the colors of the Volksbank is used in the customer hall and the other public areas. This way they are staged effectfully, modernly and transparently. In contrast, the Management and event area are rather reserved, simple and elegant in their design language. The design principles run through all areas equally, but instead of strong colors, dark wood and finely coordinated earth tones are used in combination with the clear white.

In addition to the event level, the stylish, understated atmosphere encompasses the entire board area with the elegant, elongated reception desk. It can also be found in the offices behind it, the central waiting area with coffee bar, the high-quality board offices, as well as the imposing meeting room. In this meeting room the architecturally exciting "double wall" really comes into effect through the art nouveau facade in front. It allows exciting views in glass and masonry.

Interior Design
Jürgen Keiper

Project Partner
noll werkstätten GmbH

Customer
Volksbank RheinAhrEifel eG


More projects from our customers

7Pines Kempinski Ibiza

7Pines Kempinski Ibiza

Your Hideaway on the white Isle. The all-suite resort spreads over an area of 56,000 m2 of an Ibizan inspired village of whitewashed houses with 185 suites, 4 bars and 2 restaurants, a spa and wellness centre, and 3 Pershing Yachts available for charter.

Hochsicherheits-gerichtssaal Stadelheim

Hochsicherheits-gerichtssaal Stadelheim

In der Justizvollzugsanstalt Stadelheim in München
entstand ein Gerichtssaal der höchsten Sicherheitsstufe. Über einen unterirdischen Gang werden die Gefangenen direkt in den Gerichtssaal geführt, der sich innerhalb der Gefängnismauern der JVA befindet.

Luzerner Kantonalbank

Luzerner Kantonalbank

The LUKB in Schüpfheim: Take a look at the bank of the future
The Luzerner Kantonalbank (LUKB) opens the first branch in Schüpfheim, which is designed according to its newly developed customer hall concept and thus becomes a place for meeting and advice.


Do you want to see more? Get to know the countless success stories of our monitors.

Showroom

Do you need support with design & room planning, media technology, furniture construction, interior design? Benefit from our experienced partners.

go to Partners

Product brochure? Overview of areas of application, variants, options and the technical data for the products.

downloads


Do you want the power for detail? Are you a creative, planner, problem solver, innovation-driven or sustainability-loving? Are you a generalist with attention to detail?

Do you need documents for planning and implementation? Technical drawings, 3D models, tender texts, etc.

Novis Technik + Design

Novis Technik + Design GmbH
Mönchweg 19 | 72108 Rottenburg

Tel: +49 (0) 74 57 696 272
Mail: info@novis-technik-design.de
Web: www.novis-technik-design.de

Organizational matters

© 2021 by Novis Technik + Design

Advice desired

Contact

If you have any questions about the products or would you like to find out more about the reference, please contact us.


Alexander Rehorst.

+49 (0) 7457 696 272
rehorst@novis-technik-design.de


Please request any documents you need for planning and implementation via mail or phone. Technical drawings, 3D models, texts for tenders, etc. Product brochures with an overview of areas of application, variants, options and technical data can be found in the Downloads area.

Downloads

Menu
Contact & advice